En krämig chokladtårta med mintsmak.
Yummi!
Ändrade lite på receptet -Vi ville ha en tryffeltäcke istället för smält choklad på tårtan.
Men här är orginalreceptet :
200 gram rumsvarmt smör
4 dl strösocker
4 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vanilsocker
100 gram mörk choklad med mintkrisp
100 gram krossade Marainnekarameller
1 tsk smör
2 tsk ströbröd
Glasyr :
100 gram mörkchoklad med mintcrisp
Garnerning :
1 dl grovt krossade polkagrisar
Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader
Vispa smör och socker pösigt med elvisp.
Vispa ner ett ägg i taget. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke.
Smält 100 gram chokladi ett vattenbad.
Vispa ner den smältachokladen, och de torra ingredienserna i smörsmeten.
Men vispa inte mer än nödvändigt.
Vänd ner de krossade mariannekaramellerna. Smörj och bröa en form ( 20 cm ) . Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 40 – 45 minuter.
Smält chokladen till glasyren i ett vattenbad. och ringla detta över kakan.
Strö över krossade polkagrisar.
Minttårta låter väldigt gott!
Vad gott det ser ut, det måste jag prova
Ja, denna rekommenderas 🙂
Vilken värme har du på ugnen? 🙂
Frida 🙂
Updaterat – 175 grader
Så härligt kladdig den ser ut!
mums! Lägger den i recepthögen till nästa melodifestival!
Hej kan du vara snäll och lägga ut hur du gjorde parmesansnacksen 🙂
Monica .C : Receptet hittar du i det tidigare inlägget.
Vad den kladdar fint
Kan du inte lägga ut receptet på tryffeltäcket ni gjorde? Ser väldigt smarrigt ut:)
Åh, den ser riktigt god ut!
Sandra : Absolut 🙂
2 msk smör
1 1/2 dl grädde
200 gram choklad ( går att välja mjölkchoklad också om man hellre föredrar det
gör så här :
Värm en kastrull med grädde och smör, när grädden precis kokat – dra av kastrullen från plattan och bryt ner chokladen under omrörning tills allt smält.
låt tryfflen stelna i kylskåp en halvtimme innan du brer över den över kakan.