Här kommer det andra receptet på smörgåstårta – denna med skinkfyllning.
Det ska vara mycket fyllning i smörgåstårtan, märker ni att det blir ett tunt lager – gör då lite extra och bred över.
Skinkfyllning :
ca 400 gram röktskinka
2 dl creme fraiche
1 dl majonäs
finhacakd rödlök efter eget tycke
salt och peppar
Leverpastejsfyllning :
1 1/2 dl leverpastej
1 1/2 dl creme fraiche
1/2- 1 dl boston gurka
Till fyllningen runt tårtan
3 dl vispad grädde
2 dl creme fraiche
1 / 2 dl majonnäs
Garnering :
4 kokta finhackade hårdkokta ägg
konserverade mandariner
Hackad gurka
rullade skinkabitar
rullade ostskivor
Kruksallad
Finhackad rödlök
Citron
Persilja
Gör så här :
Rör ihop de olika rörorna. Jag gjorde två lager med skinkfyllning,
och ett lager med leverpastejen. Men man kan göra precis som man vill och det man gillar bäst.Jag brukar inte blanda skaldjur med skinka / leverpastej och sådant. Tycker det är bättre att göra två olika då. Men det är en smaksak. Mycket fyllning, så blir tårtorna saftigare, och sedan rör du ihop röran till det sista lagret och brer över den över tårtan, rikligt med kräm ska det vara. För mina mått på smörgåstårtan gick detta åt, men behövs mer fyllning så går det snabbt att blanda till under tiden man bakar. Och ställ sedan in smörgåstårtan i kylskåp över natten.
Garnera smörgåstårtan innan servering! Detta är det roligaste 🙂
Dekorera med mycket skinka, ägg, goda grönsaker och annat gott.
Ser jättesmarrigt ut.
Har suttit och kollat igenom din blogg i snart två timmar och sparat recept. Denna kommer jag fortsätta följa.
Kram från Sofia
Hur stor blir den här tårtan och hur många räcker den till?
Sofie :
Det är alltid svårt att veta exakt hur många de räcker till.
Men en smörgåsstubbe räcker här hemma till ca 3- 4 personer…
Jättegod smörgåstårta, rekommenderas till andra. Förresten en jättebra blogg med inspirerande tips på både enkla och jättegoda recept.Tack!
Maja : Roligt att du gillade smörgåstårtan.
Det var länge sedan vi gjorde just detta- snart dags att göra det igen.
Så gott!
Hur mycket bröd går åt?
En förpackning landgång åt varje.
Tack så mycket för receptet, gjorde den till min brors student, mycket uppskattad och otroligt saftig. Toppbetyg!
Hej Jenny!!
Smörgåstårtan var super gott var den så den kommer jag göra fler gånger gör jag
Ser jätte gott ut, ska göra. Men en fråga ska man smöra eller ha något annat på brödet innan man lägger på fyllningarna.
Hej Jenny!
Jag har en liten fråga om hur man ska göra om man ska göra två smörgåstårtor så att det blir totalt ca 20 bitar?
Alltså jag tänkte använda mig av formfranska och dina röror.
Med vänlig hälsning, Ida
Hej! Vispar man verkligen grädden?
Det står i receptet att det är vispad grädde 🙂
Annars blir det alldeles för löst.
Kan man göra leverpastej fyllningen utan Boston gurka?
Hur många personer är detta receptet till och hur mycket bröd? ☺️