Receptet på smörgåstårtan. Tips för att få smörgåstårtan riktigt god, är att den förberedas dagen innan, och inte snåla med fyllningarna!
En smörgåstårta med skaljur / tonfisk
4 avlånga landgångsbröd – per smörgåsstubbe.
Krabbröran
2- 3 burkar med krabbkött
3/4 dl majonäs
3/4 dl creme fraiche
lite finhackad rödlök efter smak
salt och peppar
Tonfiskröran
1 burk med tonfisk
1/2 dl majonnäs
1/2 dl creme fraiche
Lite finhacka rödlök- efter eget tycke
salt och svart peppar
Till fyllningen runt tårtan
3 dl vispad grädde
2 dl creme fraiche
1 / 2 dl majonnäs
Garnering :
Handskalade stora räkor
4 kokta finhackade hårdkokta ägg
citron
gurka
färsk dill
Röd stenbitsrom
Kruksallad
Finhackad rödlök
Gör så här :
Rör ihop de olika rörorna. Jag gjorde två lager med krabbfyllning,
och ett lager med tonfisk. Tänk på att låta burkarna låta rinna av ordentligt så att inte rörna blir blaskiga. Jag brukar inte blanda skaldjur med skinka / leverpastej och sådant. Tycker det är bättre att göra två olika då. Men det är en smaksak.
Mycket fyllning, så blir tårtorna saftigare, och sedan rör du ihop röran till det sista lagret och brer över den över tårtan, rikligt med kräm ska det vara. Och ställ in i kylskåp över natten.
Garnera smörgåstårtan innan servering! Detta är det roligaste,
Dekorera med mycket räkor och annat gott.
Den låter supersmarrig! Får det nog bli till dotterns släktkalas om några veckor. Jag skulle även vilja göra en med topping av brieost och salami/skinka. Har du något bra förslag på fyllning till en sådan? Som du säger, jag gillar inte heller när man blandar hej vilt med skaldjur och skinka och köttbullar (?!) 🙂
Uhm, der ser bare så godt ud. Jeg har gemt opskriften, den må prøves 🙂
Mange hilsner
Birthe fra Danmark
Älskar smörgåstårtor. Men sådan kaloririk mat får vänta till helgen ;-). Vad fint du har dekorerat dem! Håller med om att det är det roligaste men också det SVÅRASTE!
Vilket bra recept, tack! Kan du inte visa en bild på hela tårtan? Så att man kan få se hur garneringen ser ut?
Guuu vad gott det ser ut! Å med krabba som jag älskar måste jag bara testa :), men jag undrar hur stor tårta du har beräknat med de fyllningarna som du har beräknat? Och menar du att du tar 2 fyllningar med krabb och en med tonfisk i samma tårta?
Mvh
Jenny
Förlåt! Nu såg jag… 😉
Mvh
Jenny
Smörgåstårta är otroligt gott.
Din ser jättegod ut och snyggt dekorerad.
Kram
JA TACK;-)
Låter jättegott! 😛 Älskar att laga mat och baka.
Ska äta smörgåstårta på fredag, köpt visserligen.. Inte lika gott som hemlagat! 🙂
Jag älskar smörgåstårta. Det så lät att göra och som du skriver det går bra att göra en dag innan
Hejsan
Tänkte att du som är så intresserad av bakning och matlagning kanske också skulle vara intresserad av väldigt bra burkar att ha din torra varor i.
Se burkarna på http://www.bkgtrade.com
Varma hälsningar Jaqueline
Hej! Jag har letat efter krabbkött på burk idag på ICA maxi men de visste inte vad jag pratade om. Var har du hittat den? Kram och tack på förhand.
Hej Lotta : Jag köpte mina burkar med krabbkött på Willys, den stod på samma hylla som tonfisken.
Det går bra att göra fyllningar med vad man nu tycker är godast. Hacka ner räkor, och kräftstjärtar eller ta hela fyllningen med tonfisk 🙂
Lycka till
Försökte kommentera på ditt senaste inlägg, det med den 2:a smörgåstårtan men det gick inte alls. Men iaf så har du fått oss så sugna på smörgåstårta nu så vi ångrar nästan middagsvalet för lördagen när vi ska ha gäster:)
Vilken underbar smörgåstårts recept! ska definitivt prova denna, Tack Jenny!
Hej! Denna smörgåstårta ser jätte god ut. Vi kommer ha en lunchbjudning och vi blir ca 8 personer. Hur mycket smörgåstårta behöva göra? Hur mycket personer räcker en sådan stubbe till om man är hungrig? Tacksam för svar
4 personer om man är jättehungrig 🙂
Okej men perfekt då borde 2 st iallafall räcka till 8 personer 🙂
ja det tycker jag 🙂
Skulle vilja se fler bilder på tårtan,den verkar ju hur smaskig som helst..
Åh, äntligen en smörgåstårta utan tusen ingredienser. Ska göras när maken fyller år 1 mars. 🙂
Jag undrar om man måste göra dubbelt sats med krabbfyllning för att det ska räcka till två lager?
Mvh Monica Helmersson
Ja 🙂
Äntligen någon mer än jag som inte vill blanda skaldjur och typ skinka, jag är inte ensam 😉 Jag brukar köpa en röra dom kallar för laxskagen som dom gör på mitt coop. Gudomligt gott att ha i smörgåstårta. Måste nog fråga hur han gör den 🙂 Men tack vare det här inlägget blir det smörgåstårta i helgen 😉
🙂