Jag fick nyss ett mail av Annika som hade ett önskemål på bästa kakan att baka till ett födelsedagskalas.Och då kom jag såklart att tänka på twixkakorna , som vi själva bakar till nästan alla kalas.
Choklad, mjukkola på en spröd mördegsbotten !
Dessa kakor är hur-goda-som-helst.
Du behöver till ca 20 kakor
1 ugnssäker form i ca 20*30 cm
1 ugnssäker form i ca 20*30 cm
Botten:
4 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
125 gram rumstempurerat smör
4 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
125 gram rumstempurerat smör
Kola:
175 gram smör
2 dl socker
3 dl grädde
1/2 dl ljus sirap Garnering:
200 gram mjölkchoklad
175 gram smör
2 dl socker
3 dl grädde
1/2 dl ljus sirap Garnering:
200 gram mjölkchoklad
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.
Blanda ihop samtliga ingredienser till botten. Smöret ska inte smältas.
Tryck sedan ut degen i en ugnsform på ca 20 *30cm
och grädda i ca 20 minuter.
Rör sedan ner alla ingredieser till kolan i en stor kastrull. Och låt koka i ca 40- 50 minuter på låg värme.
( gör kultestet för att se när kolan är färdig, den ska bli lagom seg )
Bred sedan ut kolan över kakbotten. Låt stå kallt.
Medan du smälter mjölkchokladen över ett vattenbad och sedan breder ut detta över den svar kolafyllningen.
Låt stå svalt.
Ställ ugnen på 175 grader.
Blanda ihop samtliga ingredienser till botten. Smöret ska inte smältas.
Tryck sedan ut degen i en ugnsform på ca 20 *30cm
och grädda i ca 20 minuter.
Rör sedan ner alla ingredieser till kolan i en stor kastrull. Och låt koka i ca 40- 50 minuter på låg värme.
( gör kultestet för att se när kolan är färdig, den ska bli lagom seg )
Bred sedan ut kolan över kakbotten. Låt stå kallt.
Medan du smälter mjölkchokladen över ett vattenbad och sedan breder ut detta över den svar kolafyllningen.
Låt stå svalt.
Ett tips !!
När det gått ca 30 minuter kan du ta ut kakan och göra lite fina mönster i chokladen , med tillexempel en gaffel.
Kakan ska sedan förvaras i svalt , och ta fram ca 20 minuter innan den serveras.
Imorgon dyker det upp nya recept och bilder !
Du MÅSTE sluta blogga om alla dessa underbara godsaker! Mitt nyårslöfte är magrutor och du hjälper inte till =) / Lisa
Åh dessa skulle jag vilja göra med vit choklad istället! Ser jättesmaskigt ut.
Dom här har jag sett förut på din sida och de ser ju oemotståndligt goda ut. Sådär goda så man inte kan sluta äta…
De där är ju Såå goda;) vad jag blev sugen på att göra sånna igen;)
Kram Victoria http://www.victoriasprovkök.se
Att jag aldrig lär mig 😉 här ska man aldrig kika förbi med knorrande mage.
Mumsfillibabba för dessa tvixkakor. Jag har bakad dem många gånger och de tar slut i ett nafs vill jag lova
De där kakorna måste jag prova att göra. Ser galet goda ut!
Ser jätte goda ut tänkte prova baka dom 🙂 Men kan man frysa in dom och ta fram dom när man ska bjuda?
Dessa måste jag pröva, ser så goda ut! Jag undrar också hur dom håller sig. Kan man frysa in dom eller förvara dom ett par dagar i kylskåpet innan man bjuder på dom?
Din blogg är otroligt inspirerande och fin, är glad att jag hittat den!