Nu är vi inne nu i värmen efter några timmar ute i snön. Vi promenerade bort till pulkabacken och hade med oss varmchoklad. Äntligen lite riktig vinter ! Sitter här med en kopp kaffe, och tänkte gå igenom mail och svara på kommentarer. Och på tal om mail så har jag fått in många önskemål om snabbmat, mat att laga till vardags när middagen måste gå snabbt att laga..
Här kommer ett just sådant recept 🙂
Kebabgryta :
Detta behöver du :
Ris
500 gram kebabkött / kebabflarn
1 gul lök
1 burk med tomatkross
2 dl vatten
1 msk konc. oxfond
1/4 dl chilisås
Kebabkrydda efter egen smak
salt & peppar
Toppa med en god vitlökssås,
eller vispad creme fraiche
Gör så här :
Finhacka löken, hetta upp en gryta med smör och fräs löken glansig.
Häll ner kebaben och bryn den klar.
Rör ner krossade tomater, vatten, oxfond, chilisås och låt sjuda upp.
Krydda med kebabkrydda ( smaka av – för alla kebabkryddor är olika i styrka )
Smaka av med lite salt och peppar.
Smaklig spis
Receptet ska testas redan imorgon !
Idag blev din köttfärslimpa till middag. Guuuud vad gott säger jag bara 🙂
Denna ska jag också ha imorrn! Har kebab hemma och barnen älskar ris, så why not :-). Ser jättegott ut!
Inte en chans att jag har kvar kebabkött till nästa middag. Mina barn lämnar aldrig matrester som heter kött
Hur många personer blir det till
Hej! Vad använder du för kebabkött? Ha en bra dag!
Så enkelt att laga och jättegott! Kommer absolut göra detta fler gånger!
Tack för receptet! Gud så gott de var! 😀