Smörgåsbakelser med räkor

Här kommer smörgåsbakelserna som jag gjorde till lunch idag.
Och det kan ju vara ett roligt alternativ att bjuda på  räkbakelser istället för den vanliga traditionella smörgåstårtan.
Och gör man dem mindre passar de även utmärkta som förrätter.

IMG_6528
Jag gjorde fyllningarna , och la ihop bakelserna igårkväll för att de
skulle hinna bli riktigt krämiga.

IMG_6533
Till 3 stycken stora smörgåsbakelser
alternativt 6  stycken mindre förrätter.

9 stycken mjuka rostbröd
1 burk med tonfisk
1/2 dl majonnäs
1/2 dl creme fraiche
Lite finhacka rödlök- efter eget tycke
salt och svart peppar

Till fyllningen runt bakelsen
1 1/2 dl vispad grädde
1 dl creme fraiche
2 msk majonnäs

Förslag till garnering:
Räkor / kräftor
Ostrullar
hackade ägg
citron
färsk dill
Stenbitsrom
ostbågar  ( smulade )
eller frukt

Jag använde mig av en citronmajonäs,
som var jättegod till dessa bakelser med räkor.

Gör så här:
Tryck ut runda cirklar i rostbrödet, antingen med en rund pepparkaksform, eller ett glas.
Rör ihop tonfisk, creme fraiche, majonnäs smak av med salt och peppar. Ev. rör du ner en msk till med majonnäs och creme fraiche så att du får en fin konsistens på den.
Bred på detta på de runda mackorna. Både på första och andra lagret.
Gör sedan fyllningen runt bakelsen.
Vispa grädde och rör ner creme fraiche + majonnäs till en slät smet.
Bred sedan ett täckande ( ganska mycket ) lager med denna. Snåla inte på fyllningarna, för det är detta som gör dem saftiga!!
Täck dem och ställ in i kylen  över natten.
Garnera dem valfritt precis innan det är dags att servera dem !

IMG_6538-1

0
Prenumerera
Notis om

10 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
12 år sedan

Hej! Gillar du inredning, med inriktning på den franska lantstilen & shabby chic? Då har jag kommit rätt. Jag kombinerar det gamla med nytt. I min blogg Hemlängtan visar jag er hur jag inreder, hur man bakar bullar i 15 cm klack, vardagen som en ensamstående mamma och mitt intresse för skyhöga stilettklackar. Numera finns även mizs -hemlängtan på Facebook. Joina oss gärna där. Välkommen!

12 år sedan

Ser supersmarriga ut. När jag bodde i Kanada och allt som oftast gjorde smörgåstårtor på beställning så blev det nästan alltid en liten smörgåsbakelse till mig ;). Det är ju nämligen bara jag i familjen som gillar smörgåstårta. Måste testa med ostbågar nästa gång..

Hanna
12 år sedan

Jisses vilka fina bilder du tar. Ser verkligen jättesmarrigt ut. jag har sagt det förr och nu igen, varför gör du ingen kokbok? Jag hade definitivt köpt den för att samla alla dina goda recept i samma bok!

12 år sedan

Jag älskar smörgåstårta, både att äta och att gjöra men har aldrig provat ostbågar som garnering. Då jag också älskar ostbågar verkar det som en riktig höjdare:) Den ser ut att vara hur god som helst.

12 år sedan

Ser väldigt goda ut. Jag brukar göra laxbakelser de är också väldigt goda!!!
Kram kram
Victoria på http://www.victoriasprovkök.se

12 år sedan

Verkligen fina bakelser!

Viola
12 år sedan

Åh vad hungrig jag blev – måste prövas!

Jenny J
12 år sedan

Ser jättegott ut 😛
Jag brukar också göra smörgåsbakelser ibland. Jag och sambon älskar smörgåstårta. Men eftersom barnen inte gillar det så är det smidigt att göra små 😉

Jag brukar även kunna göra dem på vetekakor, då blir dom runda och fina 🙂
Ha en bra dag 😀

Bebe
12 år sedan

Hej Jenny,

Vilka fina och trevliga recept du presenterar och smakfullt. Skall nu till Påskaftonsmenyn göra din Västerbottenspaj till gravad lax, den ser så god ut. En kokbok från dig kanske skulle vara något.

monica Danell
5 år sedan

nu blir jag sugen att äta blir nog när jag fyller år 12 nov

Nästa inlägg

Före och efter

10
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x