Välkommen Söndag!
Sista dagen på veckan, och det är en lugn söndag vi har framför oss.
Ska möblera om lite hemma, fortsätta rensa ur garage och förråd , kanske hinna med att baka något till fikat – och sedan har Melvin innebandyträning i eftermiddag.
Denna lata söndag startade vi iallafall med en sconesfrukost, med goda pålägg.
Bästa sconesreceptet :
8 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
3 dl mjölk
100 gram smör
Toppa med vallmofrön eller solroskärnor
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader.
Rör i hop de torra ingredienserna först.
Rör sedan i mjölk , och tärna ner smöret och arbeta till en deg.
Fördela sedan till 5- 6 olika bullar och lägg på en klädd plåt och skär ett kryss på toppen.
Strö över frön eller kärnor och grädda tills bullarna fått fin färg.
Servera genast med ost, och en god marmelad.
Samma gäller för oss idag vilket lag spelar han för?
Min dotter har match i em
ha en fin söndag..
Så gott det ser ut !! 🙂
Nygräddade scones är så gott, en av mina favoriter. Härlig form har de också 🙂
Jag älskar nybakt till frukost! Brukar köra kalljästa frallor, men scones kanske jag ska ta till helgen.
Kram Malin
Älskar nybakade scones men varför lyckas jag aldrig? Mina blir så smaklösa??
Jag bara älskar scones 🙂
Bakar det flera gånger i veckan!!
Mitt favvorecept finns här :
http://lindaassarsson.blogg.se/2015/april/supersmarriga-scones.html
Jag gjorde dina goda scones till frukost idag. När jag skulle dela dem så smulades de sönder. Varför?
Gräddades de kanske lite för länge?
Hej,
Jag gjorde ett utav dina andra scones i helgen o tänker prova dessa nästa helg.
Men vart i ugnen ska placera dom, högt upp, mitten eller lågt ner om utgår från att man inte har varmlufts ugn??