Goda , matiga scones , med bacon och ost.
Du behöver till 6 stora muffins :
1 pkt bacon
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
50 gram riven lagrad ost
50 gram smör
1 dl mjölk / filmjölk
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader.
Skär bitar av baconet och bryn detta klart i en stekpanna
Blanda mjöl och bakpulver, och tärna ner smöret i detta. Blanda ihop detta till en grynig massa, och rör ner filmjölken samtidigt som degen arbetas.
Rör om tills allt har blandat sig, rör sist ner baconet och den rivna osten.
Ställ ugnen på 225 grader.
Skär bitar av baconet och bryn detta klart i en stekpanna
Blanda mjöl och bakpulver, och tärna ner smöret i detta. Blanda ihop detta till en grynig massa, och rör ner filmjölken samtidigt som degen arbetas.
Rör om tills allt har blandat sig, rör sist ner baconet och den rivna osten.
Sedan lägger du upp degen i muffinsformar ( sätt gärna muffinsformarna i ett muffinsjärn, för att muffinsen inte ska flyta upp. )
Grädda i 10-13 minuter, eller tills muffinsen blivit gyllene bruna.Servera genast med smör, ost och lite marmelad.
Grädda i 10-13 minuter, eller tills muffinsen blivit gyllene bruna.Servera genast med smör, ost och lite marmelad.
Smaklig spis
Ser goda ut! 🙂
Låter jätte gott!!!! Mums 🙂
Det lät jättegott 🙂
Så gott med scones! Kul att variera med bacon!
Ha det bra!/Åsa.
Gott
Tack för att du fortsätter blogga och att det är en ”ny” sida. Dina recept är enkla och inte massa konstigheter kram Sanna
Jag gillar din blogg! Har gjort ett av dina kycklingrecept till middag idag:)
Sanna : Klart jag fortsätter blogga 🙂
Therese : Hoppas kycklingmiddagen smakade 🙂
Ska lämna denna sida uppe på datorn så kanske mannen här hemma kan ”överraska” mig på lö :-D. Mums vad gott