Godmorgon!
Hoppas ni har fått en fin start denna onsdagsmorgon 🙂
Hoppas ni har fått en fin start denna onsdagsmorgon 🙂
Här kokade vi massa risgrynsgröt till kvällsmat.
För att koka risgrynsgröt behöver du :
2 1/2 dl grötris
5 dl vatten
1/2 tsk salt
1 msk socker
2 kanelstänger
5 dl vatten
1/2 tsk salt
1 msk socker
2 kanelstänger
9-10 dl standardmjölk
Gör så här :
Läs på förpackningen, hur just ditt grötris ska kokas! Jag brukar inte använda ”snabba grötriset” utan det som ska kokas lite längre.
Mät upp ris, vatten, salt och socker i en kastrull. Låt detta koka upp och sjuda under lock
på svag värme i ca 10-12 minuter. ( rör om då och då )
Läs på förpackningen, hur just ditt grötris ska kokas! Jag brukar inte använda ”snabba grötriset” utan det som ska kokas lite längre.
Mät upp ris, vatten, salt och socker i en kastrull. Låt detta koka upp och sjuda under lock
på svag värme i ca 10-12 minuter. ( rör om då och då )
Tillsätt sedan mjölken och kanelstängerna, och låt det koka upp.
Det ska sjuda på svag värme i ett par timmar, tills risgrynen inte längre är hårda.
( Rör om då och då, under tiden det kokar )
Låt stå en stund ( ca 5- 10 minuter ) innan servering.
Det ska sjuda på svag värme i ett par timmar, tills risgrynen inte längre är hårda.
( Rör om då och då, under tiden det kokar )
Låt stå en stund ( ca 5- 10 minuter ) innan servering.
Serveras med kanel och kall mjölk.
Vill du sedan göra rismellis så kyler du gröten och vispar ner lite vispad grädde,
och lite vaniljsocker i gröten och rör runt innan du serverar.
Mmm risgrynsgröt är gott, men jag måste erkänna att jag nästan är lite trött på det såhär efter jul 🙂
Risifrutti är alltid gott 🙂
Just vad jag behövde!! Mellanmålstips 🙂 risifrutti borde bli en hit hemma i vår familj också
Ser jättegott ut :-). Risgrynsgröt är alltid poppis här hemma.
Vilken bra idé att använda överbliven risgrynsgröt till!
Som Ris a’la Malta då, eller? Vi föredrar det framför gröten…:)
Risgrynsgröt är gott.
Tyvärr blir det bara runt jul som vi äter det.
Må väl!
Kram
Mårtenssons : Det påminner om ris a´la malta men inte lika mycket grädde 🙂
Ett bra tips är att blanda i vispad vaniljvisp istället för grädden. Jättegott som risifrutti eller risalamalta!
Åsa : Tack för bra tips 🙂
Låter supergott
Ett annat tips är att vispa vaniljvisp och ha i kall gröt, perfect efterrätt med bär el frukt till???