Den absolut godaste pannacottan tycker jag är denna här lingon-pannacottan. Lagom söt och len och mild i smaken, till nyår så tänkte vi göra pannacotta- men tänkte prova en ny kombo.
Lingonpannacotta
Det här behöver du :
4 dl grädde
1 dl strösocker
1 vaniljstång
2 gelatinblad
1 dl lingon (Spara några till garnering )
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka fem minuter. Under tiden börjar du med gräddblaningen. Häll i grädde i en kastrull tillsammans med socker, och en skuren vaniljstång. Skrapa gärna ur vaniljen”fröna” direkt ner i grädde + själva vaniljstången. Låt koka upp på svag värme, när det kokat – ta bort från värmen och vispa ner gelatinbladen tills de löst sig helt. Häll i lingonen och mixa med stavmixer till en rosa slät smet. Sila det innan du häller upp det i vackra glas. Låt stå kallt i minst 4 timmar innan servering.
Dekorera med lingon innan de serveras.
Blev bjuden på just lingonpanacotta hos en kompis förra veckan å i går var jag bara tvungen å göra det själv.
Håller verkligen med dej om att det är den godaste panacottan.
Mums!
🙂 ja, visst är den god!
Hej Jenny. Tack för en underbar blogg, har fått många goda tips från dig
Ulrika : vad roligt att höra! 😀
Gjorde denna på en av julens bjudningar. Så god och uppskattad!
Vad roligt 🙂