Jordnötsgodis med rispuffar

Som dagens tips blir det ett gott lördagsgodis, som är busenkelt att göra.
Nämligen jordnötsgodis med rispuffar.

Detta behöver du :
1 liter rispuffar
1 burk jordnötssmör (ca 350g )
1 dl strösocker
1 dl sirap
400 gram mjölkchoklad
 
 
 

 

 

Gör så här :
Värm jordnötssmör, sirap och socker i en kastrull, men den ska inte koka.
Rör sedan ner den varma jordnötssmeten i rispuffarna.
Täck en form med bakplåtspapper och häll över rispuffssmeten- jag valde en form som var ca 20*30 cm
Ställ den kallt under tiden  och smält chokladen över ett vattenbad och bred sedan detta över riskakan.
Förvaras sedan svalt.


0
Prenumerera
Notis om

6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sandra
8 år sedan

Jordnötssmöret, sirapen och sockret blir väldigt tjockt och grynigt när jag värmer det. Trodde att det skulle bli rinnigare? Ska jag värma mer eller hur ska det vara?

jennysmatblogg
Reply to  Sandra
8 år sedan

Det ska bli rätt krämigt. Men kan det vara så att du haft för hög värme på den?

Sandra
Reply to  jennysmatblogg
8 år sedan

Det är möjligt, tror du det går att rädda med mer sirap?

Ulrica
Reply to  Sandra
2 år sedan

Jag tror det beror på valet av jordnötssmör. Jag använde Green Choice som är 99.6% jordnötter. Skippy’s (som jag ser att Jenny föredrar) innehåller palmolja, hade jag tänkte på det hade jag provat att ha i lite kokosolja i smeten. Nu har jag redan försökt röra ihop med rispuffarna tyvärr… 😌

Lisse
7 år sedan

Hej Jenny, du är så grym och jag älskar dina recept. Vad för typ av jordnötssmör ska man ha? Tycker det finns så många olika, tack så mycket.

jennysmatblogg
Reply to  Lisse
7 år sedan

Tack fina 🙂
Ta vilken du tycker är godast.
Jag använder ofta skippys.

Nästa inlägg

Ris a la malta

6
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x