Tunna krispiga polkabräck


Hos oss är det tradition att baka polkabräck till julens godis.
Och dessa bakades till förra helgens adventsfika 🙂

Du behöver :
300 gram vit choklad
1 1/2 dl polkagrisar
Skalet av en halv citron ( kan uteslutas )
2 msk kokos

Gör så här :
Smält chokladen över ett vatten bad. Under tiden ska du få polkagrisarna till lagom stort kross ( jag rekommenderar en hammare, och låt polkagrisarna vara kvar i påsen under tiden du hammrar på en skärbräda) När chokladen är smält så rör du i kokos , och riven skal där i. Bred sedan ut på ett bakplåtspapper på en plåt så att det blir ett tunt lager över nästan hela pappret. Strö sedan polkakrosset över chokladen, och ställ in i kyl i ca 30 minuter, innan du bryter lagom stora bitar.

Förvara polkabräcket svalt.

0
Prenumerera
Notis om

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Katrin
12 år sedan

Ser jättegott ut.

Lotta
5 år sedan

Mums! Ser smarrigt ut! Kan man frysa tunna polkabräck och på så sätt göra dem i god tid innan jul?

Nästa inlägg

Kalasdags – Twixkakor

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x