Goda sega hallonkakor.
Det här behöver du :
Smör och ströbröd till långpannan( ugnsplåt) .
200 gram smält smör
4 stycken ägg
5 dl strösocker
6 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
100- 150 gram mandelspån
400 gram hallon / blåbär (frysta går bra. )
Garnering florsocker
Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader.
Börja med att smälta smöret, låt svalan något. Smörj långpannan och bröa.
Rör sedan ner ägg, mjöl , socker och vaniljsocker.
Häll ut smeten i pannan, strö över bären och mandelspånen.
Grädda i ca 30- 45 minuter ( beroende på ugn ), tills kakan är gyllene.
Kan med fördel serveras med fluffig marsansås.
Vad är storleken på din ugnsplåt?
Funkar att frysa?
Yes 🙂
Hej!
Behövs inget bakpulver?? ?
Nej 🙂
Vart är det lilla fatet/skålen köpt? Märke? Superfin!