Råraka med löjrom , en riktigt god klassiker till förrätt!
till 4 personer:
8 medelstora potatisar
salt
Smör
Tillbehör :
1 Rödlök
1 / 2 burk Löjrom
1 dl creme fraiche 34 %
1 knippe dill
Gör så här :
Riv potatisen grovt i en bunke, och rör i saltet. Värm upp en stekpanna med smör och
dela upp smeten på fyra , och forma varje del till en boll.
Lägg ut en på stekpannan och platta till med stekspaden- tills den blir platt – och stek ett par plättar åt gången.
När rårakorna är färdigstekta, lite gyllene och krispiga. Låt svalna något innan du lägger upp på tallrikar.
Vispa creme fraichen i en skål ( först blir den lite lös innan den tjocknar igen )
Garnera sedan rårakorna med creme fraiche, lite löjrom hackad rödlök och toppa med en dillkvist.
klart att serveras.
Nu ska vi göra oss klara, för Jonathan kommer och hämtar oss när som helst.
Vi ska iväg på trevlig Drop-in fika till Melvins förskoleklass.