Ny favorit – Panang chicken

Nu blir det middagstips 🙂 Inspirerad till maträtten blev jag av ”Halv åtta”- programmet för några veckor sedan, jag gjorde några mindre ändringar, då vi helt valde bort jordnötterna i såsen.

Detta är en riktigt god ”Panang Chicken”, en thailändsk rätt med rödcurry serverad med ris. Såsen är LCHF, serveringsförslag istället för ris är kokt broccoli, eller brysselkål.

Och för er som inte tycker om kokosmjölk, går det bra med vanlig grädde.

Det här behöver du till 5- 6 personer
Ris
olja
4 stora kycklingfileer
2 burkar med kokosmjölk
1 msk fisksås
2-3 msk röd currypasta ( mer eller mindre beroende på hur starkt du vill ha )
Jag hade Santa Maria ”currypasta”- det är lite olika styrka i olika märken.

Garnering : Färsk hackad chili

Gör så här :

Koka riset. Koka upp en annan stor kastrull med vatten. Skär kycklingen i tunna skivor,
och låt koka tills kycklingen är klar.
under tiden värm upp en stor stekpanna / kastrull med olja
vispa ner currypastan.
Till sätt kokosmjölken lite eftersom och vispa samman med currypastan,
låt koka upp. Och tillsätt resten av kokosmjölken i omgångar och låt det koka upp, under tiden du vispar.
Rör ner fisksåsen, och den färdiga kycklinge och låt sjuda samman i ett par minuter.

Klar att serveras med ris.

Toppa gärna med lite röd chili.

0
Prenumerera
Notis om

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Nytt till huset..

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x