Det här behöver du till 10 stycken snittar:
20 rostbröd
Skagenröra ( recept nedan)
finhackad gräslök
1/2 dl cremefraiche + philadelphiaost ( 50 / 50 )
Stenbitsrom
citron
Skagenröra:
3/4 dl creme fraiche
1/2 dl majonäs
600 gram oskalade räkor
2 msk hackad dill
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk pressad citronsaft
knappt en 1/2 burk med röd stenbitsrom
Gör så här:
Skala och grovhacka räkorna, låt rinna av.
Rör ihop de övriga ingredienserna och till sist vänder du ner räkorna. Ställ kallt, till servering.
Stamla ut de runda snittarna med hjälp av en rund form kanske pepparkaksform eller ett glas. Fördela ut fyllningen på 10 av snittarna, spara lite till dekoreringen ovan snittarna. Blanda ihop creme fraiche & pjiladelphiaost ochbred runt och ovan på snittarna. Hacka gräslöken och vänd runt den runt snittarnas kanter. Dekorera sedan snittarna med lite stenbitsrom, en bit citron och den goda skagenröran
Ställ kallt fram till servering.
Dina Skagensnittar ser så goda ut jag ska jag göra dem till mina gäster i helgen. Men jag har en fråga ang brödet… Stamla och fördela ut på 10 av snittarna, spara lite till dekoreringen ovan snittarna. Blanda ihop creme fraiche & philadelphiaost och bred runt och ovan på snittarna. I receptet står det 20. Ska man avsluta med en skiva uppepå också? tycker det ser ut så på bilden. Men det står inte något om det i receptet. Tack på förhand
Carina