Jag brukar baka efter tant Sveas recept när jag gör min kladdkaka:
2 ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 1/2 dl vetemjöl
100 gram smält smör
ströbröd och matfett till smörjning av form
(istället för ströbröd kan man ha kokos eller finhackade nötter )
Garnering:
Marabou Hazelnut och nougat- Dark
Hallonsås
1 näve hallon
2 tsk socker
Serveringstips:
Grädde och ljummen hallonsås
Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader.
Rör ihop samtliga ingredienser till kladdkakan, och häll i den smorda och bröade formen (20 cm ) .
Ställ in i ugnen i ca 5-20 minuter. ( vill du ha din kladdkaka något fastare så kan du låta den stå kvar i ugnen 16- 20 minuter, glöm inte att låta den svalna , innan du skär upp den )
Låt kakan svalna i kylskåp, gärna 1 timme innan servering , då ska du smälta chokladen över ett vattenbad. Bred sedan ut den mjuka chokladen över den krämiga kladdkakan .
Hallonen värmer du upp i en kastrull med socker under omrörnig. Mixa sedan till en slät kräm/sås. Vill du ha krämen tunnare, häll i en tesked vatten.
Servera kladdkakan med grädde och hallonsås.