God senapssill till jul

 

 

Du behöver :

1 burk med inläggningssill ( ca 420)
1/2 dl ättika 12%
1 dl socker
10 kryddpepparkorn
1 1/2 dl vatten

( Går ju även köpa färdig sill att lägga in så kallad 5 minuterssill – så blir det otroligt mycket enklare )

Senapsdressing:

5 msk senap ( Jag valde söt stark )
men vill man ha mildare smak så väljer man en mildare
2 msk vinäger
2 msk socker
vitpeppar
1/2 tsk salt
2 dl matolja

Gör så här:

Skölj sillen under kallt vatten, och låt rinna av.
koka upp ättikslagen till sillen och ställ kallt.
Skär upp lagom stora portionsbitar till sillen och lägg i en glasburk med lock.
Häll över den kalla lagen och ställ in i kylskåpet i 24 timmar.
Blanda senap, vinäger, kryddor och vispa sakta i oljan.
Låt sillen rinna av ordentligt. Blanda sedan ihop tillsammans med dressingen.
låt stå svalt innan servering.

0
Prenumerera
Notis om

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Maria
10 år sedan

Hej! Super bra blogg när man behöver tips på mat.
Har en fråga hur länge håller senapssillen?

Christin
9 år sedan

Hej! Hur länge håller senapssillen?

Nästa inlägg

Onsdag förmiddag

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x