Till 5-6 personer behöver du :
600 gram kycklingfile
olivolja
2- 3 dl valfri pasta
1 lök
1- 2 chilifrukter ( beroende på styrka )
En skvätt chilisås
1 msk med röd curry chilipasta
1 liter vatten
2 burkar med passerade tomater
Fond du chef ” Kyckling” / eller 2 msk konc. fond
En nypa socker
salt och peppar
Garnering : vårlök och chili
Gör så här :
Skär lagom stora kycklingbitar.
Hacka lök och chili, värm upp en kastrull med olivolja. Bryn lök chili och kyckling tills löken blivit något glansig. Kycklingen behöver inte vara färdig. Utan kommer koka tills den är klar. Häll över vatten , passerade tomater, chilisås, chilipasta, fond, socker salt och peppar.
Låt sjuda upp, och puttra i tio minuter innan du häller i pastan.
Soppan ska sedan sjuda tills pastan ( och kycklingen ) är färdig.
Serveras med gott bröd , creme fraiche, vårlök och chili
Vi gjorde ostsnittar på toastbröd och en lagrad god ost. Gratineras i ugnen innan servering.