Sirapskakor

 

Idag har Nomi och jag bakat sega sirapskakor

 

 

Receptet är ingen nyhet, men för att få dem extra sega så brukar vi ha i extra med sirap.

Det här behöver du:

100 gram rumstempurerat smör
1 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 msk sirap
1 msk vaniljsocker
1 kryddmått salt

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.
Rör ihop smöret och sockret.
Blanda mjöl, bakpulver , vaniljsocker, och salt i en skål. Rör sedan ner alltsammans i smörblandningen.
Till sist rör du ner sirapen.
Knåda till en deg.
Dela degen i 3 delar. Och rulla ut dem till längder.
Platta meden gaffel på ytan för att platta till längderna.
Grädda sedan i mitten på ugnen i ca 8-10 minuter. Låt svalna något innan du skär dem i snitt.
Kolakakorna går alldeles utmärkt att frysa in
( Och är dessvärre lika goda att ta fram direkt från frysen och doppa i kaffet…. ) ! 🙄

 

Men nu måste jag skynda mig, ska iväg på föräldrarmöte 🙂
Hörs snart!

2
Prenumerera
Notis om

6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jessica
12 år sedan

Oh, helt sagolikt goda kolakakor! Tack för superbt recept. /Jessica

Tina
8 år sedan

Hej! De vart verkligen supergoda! Men jag undrar vad jag kan ha gjort för fel, för mina kakor flöt ut å blev jätteplatta… hur får ja de så där höga? Ja kanske råkade platta till dem för mycket?

Thea
7 år sedan

Trodde inte de skulle vara lika goda utan bikarbonat och ingefära men dessa var ju riktigt goda!!

jennysmatblogg
Reply to  Thea
7 år sedan

Visst är de 🙂 Kul att du gillade dem.

monica Danell
5 år sedan

super goda sirapskakor

Jessica
3 år sedan

Istället för strösocker kan man ta sötströ istället och fiber gold sirap istället för vanligt sirap?

Nästa inlägg

Checklista

6
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x