Idag har Nomi och jag bakat sega sirapskakor
Receptet är ingen nyhet, men för att få dem extra sega så brukar vi ha i extra med sirap.
Det här behöver du:
100 gram rumstempurerat smör
1 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 msk sirap
1 msk vaniljsocker
1 kryddmått salt
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.
Rör ihop smöret och sockret.
Blanda mjöl, bakpulver , vaniljsocker, och salt i en skål. Rör sedan ner alltsammans i smörblandningen.
Till sist rör du ner sirapen.
Knåda till en deg.
Dela degen i 3 delar. Och rulla ut dem till längder.
Platta meden gaffel på ytan för att platta till längderna.
Grädda sedan i mitten på ugnen i ca 8-10 minuter. Låt svalna något innan du skär dem i snitt.
Kolakakorna går alldeles utmärkt att frysa in
( Och är dessvärre lika goda att ta fram direkt från frysen och doppa i kaffet…. ) ! 🙄
Men nu måste jag skynda mig, ska iväg på föräldrarmöte 🙂
Hörs snart!
Oh, helt sagolikt goda kolakakor! Tack för superbt recept. /Jessica
Hej! De vart verkligen supergoda! Men jag undrar vad jag kan ha gjort för fel, för mina kakor flöt ut å blev jätteplatta… hur får ja de så där höga? Ja kanske råkade platta till dem för mycket?
Trodde inte de skulle vara lika goda utan bikarbonat och ingefära men dessa var ju riktigt goda!!
Visst är de 🙂 Kul att du gillade dem.
super goda sirapskakor
Istället för strösocker kan man ta sötströ istället och fiber gold sirap istället för vanligt sirap?