Eftersom det är första skoldagen idag efter sommarlovet, så var det bara Nomi och jag hemma här på förmiddagen.
Och med ett litet halvtrist väder ute, så bestämde vi oss för att baka… 🙂
Det blev knäckiga nougatrutor
Till en ugnsplåt behöver du :
300 gram mjukt smör
9 dl havregryn
1/2 dl ljussirap
3 dl strösocker
3 msk mjöl
3 tsk bakpulver.
Garnering : 4 stycken hyvlad dubbelnougat 😀 Innan servering är det fint att pudra över lite florsocker…
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Rör ner det mjuka smöret, och sirapen. Arbeta ihop till en smet.
Täck en blåt med bakpapper och bred ut smeten över detta. Grädda i mitetn på ugnen i ca 15- 20 minuter.
Tills den fått en fin färg , strö över hyvlad nougat direkt när kakan kommer ut. Och bred ut detta till ett jämnt täcke över kakan.
Låt kakan svalna något innan du skär upp den i rutor.
Går bra att frysa
Självklart måste man provsmaka det man bakat- och de var riktigt goda.
De var lite sega/ knäckiga – och det gillar jag – och nougaten höjde betyget på kakorna ytterligare.
Så vi kan rekommendera dessa kakor! 😀
Kastar in en liten dagens här också.