Detta behöver du till botten:
75 gram smör
1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
Kolafyllningen:
50 gram smör
1 1/2 dl ljus sirap
1 1/2 dl vispgrädde
Garnering : 200 gram Valfri mjölkchoklad
Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret, och blanda i de övriga ingredienser till kakans botten med det smälta smöret, rör ihop till en deg.
Platta ut degen i en ungssäkerform ( jag hade en rund form med avtagbara kanter ca 22 cm )
Grädda i mitten på ugnen i ca 10 minuter.
Smält smöret i en kastrull, och häll i grädde och sirap – låt sjuda upp och koka tills kolan blivit lagom seg.
( Gör kulprovet )
Fyll sedan pajskalet med kolan, och medan det svalnar lite så smälter du chokladen till garneringen över ett vattenbad.
Bred sedan ut den smälta mjölkchokladen över kakan.
När den svalnat lite dela kakan i lagom stora delar.
Färdigt att serveras.