Hej hej !
Här kommer receptet på citron – cheesecaken 🙂
Och jag testade ju en ny variant digestivbotten, och gjorde enbart på choklad digestiv ( ICAS egna märke ) Men jag rekomenderar att ta 50 % av Digestiv Orginal och 50 % Digestiv Choklad. För då blir den inte lika kompakt.
Väldigt gott att ha choklad i botten på sådan här syrlig cheesecake.
Det här behöver du:
200 gram Digestiv Orginal / Choklad Digestiv
50 – 75 smält gram smör
Fyllningen :
200 gram färskost te.x Philadelphia
3 äggulor
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 stycken äggvitor
3 dl grädde
1 citron
Gör så här:
Mixa / smula digestiven och rör ihpå med smält smör.
Lägg smul-blandningen i en form med avtagbara kanter. Klä upp smulorna lite upp på kanterna också.
Separera äggulor från äggvitor i olika bunkar.
Blanda äggulorna med färskost, vaniljsocker och strösocker tillsammans med saften och finrivet skal från 1 citron .
Vispa grädden i en tredje skål och vispa den till ett ganska hårt skum, som du sedan vänder ner i äggule- blandningen.
Vispa äggvitor till ett hårt skum och vänd sedan ner dem i smeten också.
Häll upp smeten i formen och täck med folie och ställ i frysen i ca 5 – 6 timmar.
Ta fram en tjugominuter innan den ska serveras
Smaklig fika
Ska prova denna imorgon 🙂 men någon Digistive choklad kan jag inte hitta, bara en med choklad utanpå. Är det den du menar? Blir nog gott hur som helst, det blir allt jag provar från din sida!
Hur många personer är den till ungefär? 🙂
Beror på hur stora bitar man äter. Men cirka 10-12 gissar jag 🙂
Tack Jenny! Ska baka den idag till kalas imorn, kan den stå i frysen mer än sex timmar, dvs över natten? Om den är inne typ tio timmar, ska jag då ta ut den ca 1-2 timmar innan den serveras?
Hej,
Det går bra att låta den stå över natten. 20 minuter innan servering tar du fram den 🙂