Idag tänkte jag tipsa om denna korvgratängen som jag gjorde häromdagen! Bra och enkel vardagsmat. ( Potatisen går att förbereda genom att skala dagen innan) Och denna gratängen blev mycket uppskattad – särskilt av barnen, som to.m tog om flera portioner.
Vi serverade med gröna ärtor
Det här behöver du :
1/2 gullök
Smör
1/2 falukorvsring
5 dl creme fraiche
1/ 2 dl chilisås /Kethup ( 50% / 50 % )
1 1/2 – 2 dl vispgrädde
salt och peppar
Moset :
1 kilo potatis
2 äggulor
2 msk neutral olja
Salt & Peppar
Gör så här:
Skala och koka potatisen.
Pressa potatisen igenom en potatispress, och under vispning ( för hand eller med elvisp ) tillsätter du äggulorna, oljan och salt &peppar.
Låt svalan något medan du gör korvröra. Ställ ugnen på 200- 225 grader.
Skär korven i lagom små bitar. Finhacka löken.
Värm upp en stekpanna med lite smör, bryn löken glansig, och korven sa brynas lite lätt.
Tillsätt alla ingredienser till korvröran, och låt detta sjuda upp.
Under tiden spritsar du ut moset i en smord ungsform ( jag hade en form på 20 * 30 cm )
Innan ugnen …
Lägg sedan korvröran i mitten och ställ in i ugnen i ca 15- 20 minuter – tills moset fått lite färg. Ta ut gratängen och servera genast. Tillsammans med kokta grönsaker.
Så här ser gratängen ut efter ugnen
Smaklig spis
Ser läckert ut! Till hur många personer är dina recept på middagar till?? Det står inte alltid o hade varit bra att veta ..tack
Oftast försöker jag skriva det, men om det inte står är det cirka 4-5 perosoner.
Gjorde denna rätt idag, men saknas det inte nån vätska till moset? Jag gjorde först enl receptet men var tvungen att tillsätta vätska. Men gott blev det tillslut iallafall. Imorgon blir det gulaschsoppan o på torsdag torskgrytan me curry. Tack för fantastiska recept.
torskgrytan med curry är gudomlig! Har på kort tid blivit en storfavorit här hemma 🙂