Ja, men visst var det Radiokaka som vi bakade igår, precis som många av er gissade. Och detta är ju en gamla klassiker som jag bläddrat förbi många gånger i boken”sju sorters kakor” men som jag faktiskt aldrig bakat förr- och oj vad god den var! Några ändringar gjordes dock – då jag valde smör istället för koksfett, och blandade i mjölkchoklad också. Och samtidigt som receptet på denna kommer så tänkte jag i även detta inlägget tipsa er om mina sju sorters favoritkakor till höstens kalas.
1: Radiokaka- en chokladig spröd kaka som bakas utan ugn.
Jag hade 50 % mjölk- och mörkchoklad
Till radiokakan behöver du :
300 gram mjölk – mörkchoklad
150 gram smör
2 ekologiska äggulor
1 dl florsocker
20 stycken Marie Kex
Gör din radiokaka så här :
Smält smöret, bryt ner chokladen och rör tills allt smält samman. Rör ihop äggulor och florsocker , och blanda ner i den ljumna chokladen. Klä en form på cirka 15*20 med plastfolie, varva med choklad och kex. Börja med choklad och avsluta med choklad.
Låt stelna innan du skär upp.
* * * * * * * * * * * * * * *
2. Gräddbullar ( MumsMums) – recept Klicka här
3. Daimbiskvier, steg-för-steg – klicka här
4. Sega Dumlesnitt – för recept klicka här
5. Nutellabullar – för recept klicka här
6. Krämiga kolakakor- för recept klicka här
7. Choklad, kola, tryffel – riktiga godis brownies- klicka här
Hörs om en stund med nytt middagsrecept
Åhh, vill ju baka alltihop!! En fråga bara – går alla dessa bullar och kakor att frysa? Vore ju perfekt att baka stora laddningar och ha i frysen inför oväntat besök =)
Japp- allt går att frysa 🙂
Hej hopp, har aldrig heller gjort Radiokaka, måste nog testa. Gjorde dock dina Daimbiskvier när lillkillen fyllde år, 10 av 10 poäng, mellan killen undrade igår om det inte fanns några fler. Får nog baka några till
🙂 Vad roligt. Biskvier är jag galen i – jag äter tills de tar slut .
Gott gott
Åååååh vill baka och äta allt detta nu! Livsfarligt att läsa din blogg ju. Men superfin är den och bra tips!!
Tusen tack 🙂
Ser så attans gott ut alltihop 🙂 i morgon ska jag baka!!
Härligt – lycka till 🙂
Hej Jenny, en fråga ang radiokakan, vad kan skillnaden vara på resultaten mellan smör och cocosfett?
Det blir en annorlunda smak på det hela- själv föredrar jag smör.
men det är en smaksak 🙂
Hej Jenny, Jag och min familj vill tacka dig för din fantastiska mat inspiration som du ger oss. Vi kan lätt planera vår vecka. Och alla dessa biskvier, kladdkakor, och daim cheesecake ska vi ju bara inte prata om. Inbakade köttfärspirogen, vitlöksdressingen, gyros, lax o feta ost, färsspett, Phad Thai, pasta o köttfärsgratängen, korv stroganoff med chili bara för att nämna några av våra favoriter. Om jag fick önska gärna mer recept på helt kött.Toppen. Ha en fortsatt bra dag.
Vilka härliga recept.
Vilka härliga bilder och godsaker, tusen tack för en superbra blogg. Nu en liten fråga, vart har du köpt fatet/skålen som dumlesnitten ligger på?
Tusen tack.
Fatet är från Ullared – men det är många många år sen jag köpte. Så jagtror inte att den finns kvar.
Älskar din blogg verkligen. Man vill bara vara i köket hela tiden haha