Och igår önskade sig barnen pepparsås till middag, och jag hade planerat kyckling. Så vi fick bestämma lite var : det blev smörstekat sesampanerad kycklingfileer med rosepepparsås.
Det här behöver du till 6 personer
1 kilo kycklingfileer
1 vispat ägg
1 1/2 dl ströbröd
1 burk med sesmafrön
salt
Smör
Potatis
ströbröd
olivolja
Salt
rosepepparsås:
1 gul lök
1 msk smör
1 – 1/2 msk stött rose peppar
1 dl stek sky / eller 2 msk koncentrerad fond + vatten
4 dl grädde
salt och peppar
Önskar man såsen lite tjockare, så red av med lite maizena
Gör så här :
Ställ ugnen på 200 – 225 grader, skrubba eller skala potatisen.
Skär dem på mitten, pensla med rikligt av olivolja, strö över ströbröd och salta. Ställ in i mitten på ugnen.
Om kycklingfileerna är stora , dela dem på mitten. Ha sesamfrön och ströbröd på en tallrik och ha vispat ägg i en.
Hetta upp en stekpanna med rikligt med smör, när smöret tystnat, eller fått en nötaktig lukt så är det dags att börja bryna kycklingen. Doppa fileebitarna i vispat ägg och sedan i sesamblandningen och salta, bryn dem på bägge sidor tills kycklingen är klar.
Under tiden gör du rosepepparsåsen : Smält smöret i en kastrull, fräs den hackade löken mjuk, men inte bränd.
Blanda ner fond, vatten, grädde och roespeppar. Låt sjuda i tio minuter.
Sila såsen, innan du häller upp den i en såsbringare.
Dekorera med rosepeppar.
Servera sedan allt med en god krispig sallad.
Klar att serveras.
Jennys matblogg är min favoritblogg, oavsett om du vinner eller inte. Jag skriver ut många av dina recept, som jag sen provar vid tillfälle. Du är en riktig inspirationskälla. Ha en bra dag!
Kram Kristina
tycker din blogg är bättre än flera av de andra som ligger högre upp på listan! Din blogg har lite av varje vilket passar mig och så har du god mat också, som passar i alla sammanhang. Och inte något krångel! Jag har inte varken tid eller lust att laga mat med tusen ingredienser och som tar evigheter att fixa.
Du fick min röst 🙂
Har nu gjort potatisen två dagar i rad , super gott. Trevlig helg Jenny.
Har nu gjort potatisen två dagar i rad , super gott. Trevlig helg Jenny.
Smarrigt!
Jag har varit inne och röstat på din blogg! Den är min absoluta favorit. Många recept, och framför allt recept som man faktiskt kan laga själv. Tycker bara den blir bättre och bättre! Tack för att du delar med dig!