En indisk- inspirerad maträtt som har lite fler ingredienser, men som bara är såå god…
Till 4-6 personer :
Ris
650-700 gram kycklingfilé
Smör
5 dl grädde
3 salladslökar ( eller 1 stor gullök)
1/2 hackad röd chili
1 paprika
4 msk tomatpure
Hackad koriander ( Mängd Efter egen smak och tycke)
1-2 msk riven ingefära
2 pressade vitlökar
4 tsk garam Masala
Salt och nymalen peppar (cayenne peppar )
Toppa gärna med en god Pesto.
Ris
650-700 gram kycklingfilé
Smör
5 dl grädde
3 salladslökar ( eller 1 stor gullök)
1/2 hackad röd chili
1 paprika
4 msk tomatpure
Hackad koriander ( Mängd Efter egen smak och tycke)
1-2 msk riven ingefära
2 pressade vitlökar
4 tsk garam Masala
Salt och nymalen peppar (cayenne peppar )
Toppa gärna med en god Pesto.
Serveras med Naanbröd , och med en god salladGör så här :
Koka riset enlig anvisningar på förpackning, och värm Naanbrödet , på 225 grader- precis innan maten ska serveras.
Tikka Masala : Strimla kycklingen och bryn den i smör.
Tillsätt lök , vitlök, Chili ingefära, koriander, hackade grönsaker och Garam masala.
Häll över grädden och tomatpuren, smaka av med salt och peppar och ev. cayennepeppar.