Missa inte att följa matsajten på Facebook HÄR
Eller instagram : @jennysmatblogg
Du kan använda vilka bär du vill- frysta eller färska.
Hallon, blåbär eller jordgubbar – välj det du tycker är godast.
Till en knäckig blåbärspaj :
3- 4 dl blåbär / eller valfria bär
2 msk potatismjöl
1/4 dels dl strösocker
Pajdeg:
100 gram smör
2,5 dl vetemjöl
3/4 dels dl strösocker
1 kryddmått salt
1 tsk bakpulver
Gör så här :
Ställ ugnen på 225 grader.
Täck pajformen ( 24 cm ) med blåbär , pudra socker och potatismjöl över blåbären.
Smält smöret i en kastrull och blanda de torra ingredienserna i en skål och rör sedan ner det i det smälta smöret till en smet.
Klicka ut smeten över blåbären och grädda i mitten på ugnen tills pajen fått en gyllene färg
( ca 25-30 minuter )
Serveras med vaniljvisp