Hoppas ni haft en fin lördag än så länge.
Här har vi precis ätit en sen lunch, och det blev pizza. För barnen röstade på hämtpizza, så det fick det bli. Men till mig och Jonathan lagade jag en riktigt god LCHF-PIZZA istället, och den var faktiskt mycket godare än jag förväntat mig. Kommer absolut att baka denna igen, går även lätt att variera med olika fyllningar.
Jag och Jonathan åt upp hela pizzan… Men jag tror annars att en plåt iallafall bör räcka till 3 personer. Gott var det iallafall 🙂
Till botten behöver du:
150 gram philadelphiaost
3 ägg
5 1/2 dl riven stureost
1 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
Egen tomatsås :
1 burk med fyllig tomatkross
2 msk tomatpure
1/2 msk torkad oregano
( 1 nypa socker -vilket kan ute om man äter strikt )
Fyllning :
Massa riven ost
skinka
Skivad lök & körsbärstomat – kan också uteslutas
Pepparoni
Och Philadelhiaost.
Förslag till andra fyllningar:
Stekt currykyckling
oliver
Köttfärs
fläskfile / oxfile
Bearneiesås
Sparris
svamp
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.
Vispa ihop ägg med philadelphiaosten , tills smeten blir slät.
Rör ner ost , grädde och creme fraiche.
Häll upp på en plåt med bakplåtspapper. OCh fördela smeten jämnt.
Grädda i ca 20- 25 minuter i mitten på ugnen, tills den är gyllene.
Under tiden kokar du tomatsåsen.
Rör ner samtliga ingredienser, och låt sjuda i 10 minuter.
Ställ ugnen på 200- 225 grader. Sedan toppar du pizzan med tomatsås, och den övriga fyllningen.
Klicka ut lite philadelphiaost, så blir det jättegott och krämigt på pizzan.
Grädda i 10 – 15 minuter – tills osten börjat bubbla.
Servera genast.