Blåbärspaj

Vi har verkligen plockat massvis med blåbär nu de senaste 2 dagarna,
och skogen är full utav alla blåbär … och tyvärr precis lika många myggor.

 Men iallafall av lite av blåbären bakade vi paj, receptet vi använde oss av var på Ananaspajen-
Som vi då bytte ut ananas mot blåbär. En god paj, som inte känns onödigt söt utan fräsch.

Detta behöver du :
Pajdegen :
150 gram smör
1 dl socker
1 tsk bakpulver
3- 3 1/2 dl vetemjöl

Fyllningen :
ca 5-6 dl färska blåbär
2,5 dl creme fraiche (fetthalt 34 %)
1 ägg
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker

Gör så här :
ställ ugnen på 175 grader, under och över värme.
Rör i hop pajdegen , och platta ut i en form ( ca 22- 24 cm )
Rör ihop samtliga ingredienser till fyllningen, vi ni så mosa blåbären lätt, och fyll sedan upp pajskalet med fyllningen.
Grädda kakan i mitten på ugnen i ca 40-50 minuter ( håll koll , så att den inte blir bränd )

Ska svalna innan servering, men det är en smaksak. Den är god även när den är ljummen.

IMG_6947 (1)

0
Prenumerera
Notis om

6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
9 år sedan

Jag gjorde denna pajen idag, men hade tyvärr ingen creme fraiche hemma så jag modifierade lite. Jag använde kesella istället. Men gu så gott 🙂
Får testa med creme fraiche en annan gång 🙂

jenny
9 år sedan

Har bara frysta blåbär, funkar de?

Jenny Warsen
Reply to  jenny
9 år sedan

Det går det också 🙂

Isabella
4 år sedan

Hej! Låter gott!! Ska man smälta smöret till pajdegen innan man rör ihop det?/Isabella

Solveig Rimpilä
Reply to  Isabella
1 år sedan

Det behövs inte! Bara röra sockret och kylskåpskalla mjukt med degvisp!

Carita
3 månader sedan

Jag rörde ihop fyllningen m blåbären o allt blev blått – vill att den ska bli vaniljgul som på bilden . Hur gör man ?

Nästa inlägg

Lunch och middag i bilder

6
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x