Den klart godaste jordgubbssaften är den som min syster brukar göra !
Och den är enkelt också, utan konserveringsmedel 😀 Varsågoda
Du behöver :
4 liter jordgubbar (ca 2 kg)
8 dl vatten
12 dl socker
Gör så här:
Rensa och skölj jordgubbarna
Häll på vattnet och låt koka upp
Låt koka i 10 min ca, under tiden mosar du jordgubbarna med en gaffel mot grytans kant.
Häll bärmassan i en silställning eller ett tyg som lagts in ett durkslag.
Låt stå och självrinna i 30 minuter Häll tillbaka saften i den rengjorda grytan. Låt koka upp. Rör ner sockret och rör tills det löst sig.
Tag grytan åt sidan. Och låt den svalna lite innan du häller upp saften i flaskor.
* Saften kan frysas in i plastburkar
Serveras med massor utav is
Hejsan. Tänkte testa göra jordgubbssaft idag.
Men har lite frågor.
Hur länge håller sig jordgubbssaften om man inte fryser den?
Måste den stå kylt?
Är saften drickbar som den är eller ska man blanda med vatten när man ska dricka?
Tack för goda recept!
Hej!
Hur mycket saft blir det av detta recept?
Ska man späda ut eller dricka som sådan?
Imorgon ska jag pröva 🙂
Hej! Tänkte göra denna saft imorgon men undrar hur mycket det blir av detta?
Blev god saft gjorde nästan dubbel blev ca 5liter saft. Säder alltid med vatten
när jag dricker saft .