Fanny och Thelma ville baka lite och det blev en fin drömtårta med färska jordgubbar, denna bakade de alldeles själva.
Detta är en frisk sommartårta som är jättegod- utan att bli för söt som vissa bakverk gärna blir..
För att inte missa matbloggens uppdateringar av nya mat- och bakrecept varje dag, följ gärna bloggen på facebook HÄR eller på instagram @jennysmatblogg
Detta var en variant till den ”vanliga” cheesecaken som vi brukar baka. Och eftersom tårtan har en söt botten i och med drömmarna, så är det gott att själva fyllningen är mer syrlig i smaken.
Detta behöver du.
Till tårtbotten:
ca 15- 17 drömmar
50-75 gram smält smör
Fyllningen :
300 gram färskost ( tillexempel Philiadelphiaost )
1 1/2 dl creme fraiche
150 – 200 gram Mixade jordgubbar ( Går bra med jordgubbssylt också )
2 msk florsocker
* Vill ni göra cheesecaken högre så kan man bara dubbla recepetet
Gör så här :
Tryck ut i en rund botten 20- 22 cm, med avtagbara kanter.
Mixa jordgubbarna med florsockret till en slät jordgubbssmet. Rör ihop creme fraichen med philiadelphiaosten, och blanda ner jordgubbsblandningen där i.
Bred ut smeten över botten och ställ kallt i kyl minst 5-6 timmar.
Ta fram tårtan i god tid , 20 – 25 minuter innan den ska serveras och dekorera med färska jordgubbar.
Du måste mena kylen för jag satten in min i frysen och den vart alldeles konstig
Blev väldigt iskristallig och smaklös, tyvärr gick bara jordgubbarna åt.
Det står att man ska ställa den i kyl 5 till 6 timmar. Inte i frysen
om smeten inte stelnar vad har man då gjort för fel?
så himla smaskig !!! =) <3 <3
Hej Jenny!
Gjorde denna tårtan igår och undrat lite samma sak son de som kommenterat innan mig:
Om den inte stelnat i kylen efter 6-7 timmar, vad har man gjort för fel?
Jag satte in den i frysen (eftersom vi skulle ha gäster och fet blev lite bråttom) men den hade såklart skurit sig när vi skulle skära upp den. Men annars var den super god, drömmar är ju ljuvliga!!
Tack för en underbar blogg & för inspirationen :-*
Gjorde denna igår för att bjuda mina arbetskamrater på idag. Den har stått i kylen sedan kl 20 (11 timmar) och inte stelnat ? Var har jag gjort för fel? ?
Den ska vara krämig, inte fast som en vanlig frusen cheesecake 🙂
Tack Jenny för alla underbara recept!
Går den att frysa? Min står nämligen i frysen nu….läste inte tillräckligt noga.
Ska inte ätas förren om 4 dagar så kylen blir nig lite för många dagar.
Kan man byta ut jordgubbarna mot hallon?