Dessa tarteletter passar till buffen, som förrätt , plockamat och till mellis.
Små minpajer fyllda med bacon och man kan fylla dem med annat gott :
Fyllning nummer 1 : ( räcker till 4 st )
1 pkt Bacon
6 st klyftade körsbärstomater
1/2- 3/4 dl – creme fraiche
Ny malen peppar
Fyllning nu 2 : ( räcker till 4 )
10- 12 st Kryddig Kalkonskinka
1/2 Finhackad röd paprika
1/2 – 1 dl philadelphiaost
* I bägge recept kan man öka lite på creme fraiche / philadelphiaost. Men fyllningen får inte bli för lös.
Gör dina små minipajer så här :
Ställ ugnen på 200 grader.
Strimla och bryn baconet, rör ner creme fraichen. Och klyfta ner körsbärstomaterna, och rör ner nymalen peppar.
Fyll upp tarteletterna med fyllningen.
Gör samma sak med skinkfyllningen, dock behöver inte skinkan att brynas. Utan rör ihop allt kallt.
Och fyll skalen med .
Grädda i mitten på ugnen tills de fått en vacker färg.
Serveras ljumna !
Hej Jenny! Undrar om du vet om man kan köpa dem små pajer eller tartelleter färdiga? Så man bara kan fylla dem själv:)
De finns att köpa i affärer, i 2 olika storlekar brukar det finnas
ser riktigt! gott!! ut =)
Tartelletter köper man i närmsta matbutik! Bara fylla som ovan!! Vi brukar ta vanlig äggstanning, kallrökt lax, purjolök o ost i våra!
Kan de förberedas någon dag innan?
Det är bättre att göra dem samma dag annars blir tarteletterna mjuka men fyllningarna kan du göra någon dag innan.
Kan man frysa dessa? Ska göra dem nån vecka innan studenten tänkte jag