Denna kladdkakan fick en ny smak, eftersom jag bakade med muscovadosocker, så det blir lite knäckigt, med en smak av kola. Gott!!
Till detta behöver du :
En form med avtagbara kanter ( ca 26 cm )
Smör och ströbröd till formen
75 gram smör
3/4 dl olja ( t.ex matolja, rapsolja )
3 ägg
3 dl ljust muscovadosocker
3 1/2 dl vetemjöl
6 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker.
Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader, smöra och bröa formen.Smält smöret, och låt svalna.
Knäck äggen i en skål,Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål, och rör, (eller vispa lätt för hand) ner detta i äggskålen. Tillsätt smöret och oljan och rör om ordentligt tills allt har blandat sig väl.Häll upp i den bröade formen. Och ställ in i ugnen i ca 15-20 minuter.
Och ställ sedan kallt i minst en timme innán servering.
Servera med grädde.
Tips!! Det är alltid gott att hacka ner mjölkchoklad i kladdkakan innan den gräddas 😀
Det är lite jobbigt att läsa dina goda recept när man har fastedag med 5.2 metoden, men den här kladdkakan måste bakas till helgen 🙂 tack för en underbar blogg, du inspirerar!