Kladdkaka med muscovadosocker

Denna kladdkakan fick en ny smak, eftersom jag bakade med muscovadosocker, så det blir lite knäckigt, med en smak av kola.  Gott!!

Till detta behöver du :
En form med avtagbara kanter ( ca 26 cm )
Smör och ströbröd till formen 

75 gram smör
3/4 dl olja ( t.ex matolja, rapsolja )
3 ägg
3 dl ljust muscovadosocker
3 1/2 dl vetemjöl
6 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker.

Gör så här :
Ställ ugnen på 175  grader, smöra och bröa formen.Smält smöret, och låt svalna.
Knäck äggen i en skål,Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål,  och rör, (eller vispa lätt för hand) ner detta i äggskålen. Tillsätt smöret och oljan  och rör om ordentligt tills allt har blandat sig väl.Häll upp i den bröade formen. Och ställ in i ugnen i ca 15-20 minuter.

Och ställ sedan kallt i minst en timme innán servering.

Servera med grädde.

Tips!! Det är alltid gott att hacka ner mjölkchoklad i kladdkakan innan den gräddas  😀

0
Prenumerera
Notis om


1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Hanna
10 år sedan

Det är lite jobbigt att läsa dina goda recept när man har fastedag med 5.2 metoden, men den här kladdkakan måste bakas till helgen 🙂 tack för en underbar blogg, du inspirerar!

Nästa inlägg

Gräddkola

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x
Generic filters

Fler resultat...

Generic filters

Fler resultat...