Tacostårtan är omöjlig att få fina bilder på, men gott är det iallafall. 🙂
Du behöver:
8 Tortilla bröd
500 gram stekt köttfärs
Tacokrydda
2 burkar philadelphiaost
Chilisås / salasasås
1/2 dl creme fraiche
Purjolök
Pepparoni
Körsbärstomater
Gör så här :
Ställ ugnen på 225 grader.
Stek färsen med tacokryddorna.
Rör ihop 1 burk philadelphiaost med en skätt chilisås eller valfri mängd salsasås.
Den andra burken rör du ihop med hackad purjolök och lite salt.
Ta fram en form och varva sedan tortillabröden med färs, philadelphiasås, tomater, och pepparoni.
På översta lagret la jag skivade körsbärstomater, och oströran med creme fraiche och riven ost ( ca 2 dl )
och toppade med ytterligare lite ost och pepparoni.
Gratinera tills tacotårtan fått en fin färg.
Servera med en god sallad!
Bland det godaste i tacoväg
Jättegod ???
Är det svårt att skära den i bitar sen när den är klar? Eller hålls den samman någorlunda? 🙂
Man får ha en vass kniv 🙂
Har varit sugen på att testa denna ett bra tag nu, och ikväll var det dags! Och oj vad god den var! Vi fryser alltid in tacofärsrester, och nu hade vi tillräckligt utan att behöva göra ny. Bara att tina i micron, jättesmidigt! Som en vanlig tårta är första biten alltid lite knixig att få ut, men sedan var det inga problem alls! Supergott och kladdigt 🙂
Hej Jenny! Gillar verkligen dina recept och ska pröva nya tacokryddad imorgonkväll😊 ”Smoky halloumi” När jag gör min tacotårta så staplar jag den i en springform och den håller verkligen formen och blirven fin tårta närvdu knäpper upp den👌