Du behöver till 4 -5 portioner :
3 dl strösocker
1 äggvita
2 1/2 dl vatten
500 gram hallon
2 msk Färskpressad citronsaft
Gör så här:
Koka upp vatten och socker, citronsaft låt sjuda en minut. Låt svalna Mixa /passera hallonen och vänd ner i sockerlagen. Vispa äggvitan i en bunke ( viktigt att det är en ren bunke) Vispa den riktigt tjock och vänd sedan ner även denna i hallonblandningen.
Rör om och ställ in i en bunke i frysen ( om du inte har glassmaskin)
Rör om då och då.
Ska stå i frysen minst 6 timmar innan servering¨
När ska man ha i citronsaften? Och ska den stå i kylen först och sen i frysen?? /Sofie
Receptet är uppdaterat
Tack :))
Men om man har glassmaskin? Ska man bara in med smeten direkt i maskinen då 🙂
Vad gör jag för fel? Gjorde exakt som receptet men det smakar bara MASSOR med socker. Socker med hallon bara. :S
Testade denna med jordgubbar istället, super god!! Men var osäker på hur länge den skulle vara i glassmaskinen, hur länge hade du rekommenderat?
Går det med frysta hallon som är tinade? 🙂
Testade dessa, men det smakade bara en himla massa socker. Följde receptet, så förstår inte vad jag gjorde för fel?