Denna fläskfilégrytan gör vi ofta här hemma. Enkel, snabb att tillaga – och väldigt god 🙂
En krämig och god fläskfilegryta ca 3-4 personer.
Grytan passar LCHF – äter man strikt så tar man bort soyan och fonden och kryddar med lite cayenne eller sambal oelek
1 större fläskfile
1 gullök
smör
2 burkar med små champinjoner
5 dl grädde
1/2 dl (Kinesisk) soya
1 skvätt med konc. kalvfond
Salt och peppar
Serveras med pasta.
Gör så här:
Putsa fläskfilen och skär i tunna skivor.
Bryn smör i en gjutjärnskastrull, häll i finhackad / riven lök och fräs en liten stund.
Ta upp löken och fräs sedan köttet klart. Häll i löken, grädden , soyan, fonden och salt och peppar.
Låt detta sjuda på svag värme medan du kokar pastan.
Servera med pasta, en god sallad och klipp lite färska örter över.
Vilka örter passar till? Skulle du inte kunna publicera typ ”godaste fläskfilégryta”, ”godaste fiskgryta” etc för varje vanlig rätt? 🙂