Till 6 stycken blåbärsgömmor :
6 stycken smördegsfyrkanter ( Jag hade frysta )
Blåbärssylt
ca 1 dl tjock vaniljkräm / Marsankräm
1 vispat ägg
socker
Garnering : Florsocker
Gör så här :
Ställ ugnen på 200 grader.
Lägg smördegsplattorna på en bakplåt på ena sidan lägger du ett lager med marsan och toppar med blåbärssylt.
Vik ihop till ett paket, och tryck ihop kanterna runt om med en gaffel, tryck ganska hårt så att det inte släpper.
Skär en tre fyra skåror i bakelsen med en vass kniv.
Pensla med uppvispat ägg och strö över rikligt med strösocker på bakelserna.
Ställ i n i ugnen tills de har blivit gyllene bruna ( 10 – 15 minuter )
Låt svalna något innan servering. Pudra dem med florscoker innan de dukas fram.
Hur mkt sylt/vaniljsås på varje platta?:)
1 msk av varje kanske 🙂
Tror du dom går att frysa om de blir några över?