Detta behöver du :
1 burk jordnötssmör ( 225 gram )
1 dl socker
2 dl sirap
1 dl kokos
10 dl cornflakes
1 tsk vaniljsocker
Garnering:
200 gram mjölkchoklad
Gör så här :
Värm en kastrull med socker och sirap. ( det ska inte koka ! )
Rör ner vaniljsocker, kokos, jordnötssmör och sist cornflakes.
Rör ihop ordentligt och platta ut smeten i en form ( ca 20 * 30 cm )
Ställ in i kylskåpet , medan du smälter chokladen över ett vattenbad.
Bred sedan chokladen över smeten.
Och låt den stå kallt en timme innan du skär upp den i lagom stora bitar
Hejsan hur mkt ska jag ha av allt om ja vill göra en plåt med snickersrutor? 🙂
Jag gör alltid med ricekrips. DÅ blir det som snickers. 🙂 har testat en gång med cornflakes och det blev jättesegt och inte gott..
Väldigt gott att toppa med jordnötter, passar bra med det lite salta 🙂
Hej! Bakade dessa igår, har dom i kylen just nu, men går de att frysa in? 🙂
Ja det går bra. 🙂
Hej Jenny!
Gillar din blogg väldigt mycket och hämtar mycket inspiration från dig! 🙂
Har länge tänkt att testa detta recept och skulle nu göra det till julfikat!
Det står inte att man ska krossa cornflakesen…. så lite små rörig som jag är så missade jag det helt…. Får se om det blir gott i alla fall 🙂
Kanske fler som är som mig och går stenhårt efter recept! 🙂
De krossas automatiskt när man rör ihop smeten 🙂