Hej igen,
kom just på att jag glömt att skriva om syltsnitten jag bakade häromdagen. Och även dessa är en riktigt klassiker, och jättegoda
Min mamma bakade ofta dessa till fikat när vi var små, och de gick åt som smör i solsken 🙂
Goda och lättbakade
Iallafall, receptet har jag lånat från kakboken : ” Sju sorters kakor ” där de kallas Wienerstänger.
Det här behöver du till ca 60 stycken småbröd :
250 gram smör
1 1/2 dl socker
2 ägg
6 dl vetemjöl
1/2 tsk hjorthornsalt
Fyllning:
3-4 msk fast sylt ( jag gjorde gjorde med hallon & blåbär )
Glasyr
2 dl florsocker
1 1/2 – 2 msk vatten
Gör så här :
Ställ ugnen på 175 – 200 grader
Rör matfett och socker. tillsätt äggen, ett i taget, och mjölet blandat med hjorthornsaltet.
Arbeta till en smidig deg.
Dela degen på 4 och forma ca 40 cm långa längder.
Lägg dem på en plåt , med bakplåtspapper.
Gör en fördjupning och full med sylt.
Grädda mitt i ugnen i ca 12- 15 minuter.
Blanda sedan ingredineserna till glasyren. Och bred detta på de varma längderna.
Skär sedan snitt medan de är varma.
Klara att servera.
Sådär fina blev inte mina. Min deg blev jättekladdig och svår att dela till längder och att bre på glasyren bar en katastrof. Vad kan jag ha gjort för fel? :/
Kan man byta ut hjortronsalt mot något annat?