Hej igen .
Här har Nomi och jag varit och hämtat Melvin från förskolan och handlat.
🙂 Sedan hem och laga middagsmat och nu ska vi alldeles snart iväg och köra Thelma till dansen.
Men innan dess vill jag ge Er ett lättbakat alternativ till helgens fika:
För dessa fluffiga citronbakelser är nästan löjligt lätta att göra 🙂
Och godast att äta varma.
Du behöver till 4 stycken bakelser :
4 smördegsplattor
4- 6 msk Lemoncurd
Garnering : Florsocker
Gör så här :
Ställ ugnen på 225 grader.
Ta fram en ugnsplåt med bakpapper.
Lägg smördegsplattorna där och klicka ut lemon curd i mitten på dem.
Vik dem snett , så att de blir som små trekanter. Och med hjälp av en gaffel klämmer du ihop kanterna.
Ställ in dem i mitten på ugnen , och grädda dem i ca 10 minuter ( eller tills de är fluffiga och gyllene bruna )
De kommer då att vara fluffiga och frasiga.
Pudra över florsocker och servera dem varma.
Smördegsbakelser går att fylla med princip vad som helst som är gott –
färska bär, sylt , vaniljkräm och choklad 🙂 osv
Fyll med nutella
Asså, jag är ju lite trög….sitter här och klurar…hur viker jag dom???? Smördegsplattprna är väl avlånga va? :)))
Mina jag köper i frysdisken är fyrkantiga. Skär dem fyrkantiga annars bara 🙂