Godkväll 🙂
Nu är vi hemma igen , och det har varit jättetrevligt på öland med massa god mat och trevligt sällskap.Min syster &hennes man hade ordnat med en grillbuffe, och det var för oss årets första grillmat. Såå himla gott!!Både grillad fläskfile, och grillad lax stod på menyn. Tillsammans med potatisgratäng, råstekt potatis om goda såser.
Sedan hade min duktiga syster stått och bakat en jättegod citroncheesecake som hon bjöd på:
Självklart ordnade jag recepetet till Er
Det här behöver du :
200 gram färskost te.x Philadelphia
3 äggulor
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 stycken äggvitor
3 dl grädde
1 citron
1 / 2 pkt digestiv ( eller efter smak och tycke)
3 msk mjukt smör
Gör så här:
Klä en rund form med avtagbara kanter med med plastfolie, så att plasten hänger över kanterna.Mixa digestivkexen till fina smulor och rör ihop med smöret.Täck botten med smulorna.Separera äggulor från äggvitor i olika bunkar.Blanda äggulorna med färskost, vaniljsocker och strösocker tillsammans med saften och finrivet skal från 1 citron .Vispa grädden i en tredje skål och vispa den till ett ganska hårt skum, som du sedan vänder ner i äggule- blandningen.Vispa äggvitor till ett hårt skum och vänd sedan ner dem i smeten också.Häll upp smeten i formen och täck med folie och ställ i frysen i ca 5 – 6 timmar.
Ta fram en tjugominuter innan den ska serveras.
Serveringstips : Mixa hallon tillsammans med florscoker och värm på spisen i en kastrull.
Servera cheesecaken tillsammans med den varma hallonsåsen.
Lite fina vårtecken från öland :
Nu ska vi titta på en Disneyfilm här och äta massa godis.
Önskar er en riktigt trevlig lördagskväll! 😀