Nu blir det tips på en god fyllig tomatsoppa, som även kan serveras som förrätt.
Fick tipset av en bloggläsare att ha i lite socker i soppan, för att ta bort lite av syran. Så det gjorde jag – gott ! 😀
Här kommer recepetet
Detta behöver du :
1 msk Olivolja
3 burkar med fyllig tomatkross
1 gullök
2 vitlök
1 kruka med persilja ( mer eller mindre efter egen smak )
1- 2 röda chilifrukter ( beroende på hur starkt du vill ha )
3 dl vatten
3 dl grönsaksfond
Ett par nypor socker
Salt och peppar
Toppa med färska örter och rostade brödbitar
Så här gör man:
Fin hacka löken och chilin. Värm upp olivolja i en stekpanna, vänd ner lök , pressad vitlök och den hackade chilin.
De ska hettas upp men inte brännas, rör ner de krossade tomaterna, vatten, socker och fond. Vill du ha soppan mindre fyllig , så spä ut med mer vatten.
Smaka av med salt, peppat och de sista minuterna av koktiden blandar du ner den finhackad persilja.
Låt sjuda i en kvart tjugo minuter.Toppa med rostade brödbitar och mycket färska örter.
Fin hacka löken och chilin. Värm upp olivolja i en stekpanna, vänd ner lök , pressad vitlök och den hackade chilin.
De ska hettas upp men inte brännas, rör ner de krossade tomaterna, vatten, socker och fond. Vill du ha soppan mindre fyllig , så spä ut med mer vatten.
Smaka av med salt, peppat och de sista minuterna av koktiden blandar du ner den finhackad persilja.
Låt sjuda i en kvart tjugo minuter.Toppa med rostade brödbitar och mycket färska örter.