Det här behöver du till ostkorgarna 10 korgar :
100 gram Ost ( tillexempel västerbotten och parmesan)
Gör så här :
Ställ ugnen på 200 grader.
Riv ca 50 / 50 av ostarna och blanda. lägg ut till tillsmå runda ostplättar på en ugnsplåt.
Grädda dem tills det har blivit småbubblor över hela ostkakan.
Ta ut dem och låt de svalna något innan du hänger dem över tillexempel botten på en liten kopp eller glas.
Låt den hänga tills den stelnat.
* Går alldeles utmärkt att förbereda innan.
Det här behöver du till kräftfyllningen:
200 gram kräftstjärtar
3 msk creme fraiche
2 msk grovhackad gräslök
lite salt och peppar
Gör så här
Rör ihop samtliga ingredienser, och låt stå kallt innan den serveras.
Fyll sedan de små ostkorgarna med kräftröran och toppa med några strån gräslök.
Klart att servera.
Hej! hade kanske tänkt göra de här på min tjejmiddag fast miniatyr, vi är 12 personer, tänkte bara på om receptet skulle räcka eller om jag ska göra receptet x2? tacksam för snappt svar! mvh karin 🙂
NU var det så länge sedan jag gjorde dessa.
Men jag hade dubblat ( eller tredubblat) receptet 😀
Hur många är receptet beräknat till
Åh tack för tipset! Perfekt till kräftskivesäsongen kommer ;). Då ska det prövas här 🙂
Hej! Först vill jag tacka för en underbar blogg, använder många av dina recept! Jag tänkte göra ostkorgarna till imorgon. Du skriver att de går bra att förbereda innan. Det jag funderar på är hur jag förvarar dom bäst tills dagen efter?