Idag blir det ”Flygande Jakob” här på matbloggen. En ganska typisk 80-talsrätt, dock valde vi valde att servera med färsk pasta till,
istället för det traditionella riset :
Du behöver till 5- 6 personer
Pasta eller ris
700 gram kycklingfile
smör
1 pkt bacon
3 dl grädde
2,5 dl creme fraiche
1/2-1 dl chilisås ( mer eller mindre efter eget tycke)
2 bananer
1 dl salta jordnötter
Gör så här :
Ställ ugnen på 200-225 grader
Skär kycklingen i skivor.
Bryn dem färdiga i smör, och lägg dem i en ugnsform.
Vispa ihop creme fraiche , chilisås och grädde i en skål.
Stimla baconet och bryn det. Lägg på ett hushållspapper, så att överflödet fett rinner av.
Skiva bananerna och lägg ut över kycklingen, bred över chilisås- blandningen och ställ in alltsammans i ugnen.
Den ska stå i ugnen i ca 15 – 20 minuter , men efter halva gratineringstiden – ta ut och strö över bacon och jordnötter,
och ställ tillbaka i ugnen igen
Servera sedan detta till en god pasta eller ris.
Smaklig Måltid 🙂
Mums !!
Vad brukar du krydda kycklingen med när du steker?
Jag tycker det kan vara lite svårt att få nån god smak.
Lagade denna idag. Jättegod
prova SantaMarias Kycklingkrydda, det blir blixtergott!
Supergod. Dock gjorde jag exakt detta recept till mig och min fästman och vi fick inte över så att vi inte kunde göra matlåda till båda. Så 5-6 personer stämmer inte alls tyvärr.
Ska man vispa upp grädden tjock innan man har i chilisås och creme fraiche? ?
Jag vispade inte… 🙂
Kan man frysa in den i portioner? Jag är singel.
Absolut