Det här behöver du :
200 gram smör
200 gram mörk choklad 72 %
3 ägg
2 1/2 dl socker
3 dl vetemjöl
Chokladglasyr :
25 gram smör
1 dl vispgrädde
Ca : 20- 24 plattor after eight
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.
Smörj en form med löstagbar kant ca 22-24cm
Smält smöret i en kastrull på svag värme,
bryt chokladen i bitar och rör ner. Rör om då och då. Låt svalna.
Vispa socker och ägg poröst. Tillsätt mjölet och chokladblandningen och rör till en jämn smet.
Häll sedan smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 – 24 min – den ska inte vara helt genomgräddad.
Låt kakan svalna, innan du lossar på den avtagbara kanten.
Låt kakan bli kall, stå i kylskåpet ca 1 timme.
Under tiden : Blanda smöret, aftereight och grädde i en kastrull på svag värme.
Låt blandningen svalna , och bred sedan glasyren jämnt över kakan.
Så jag rekommenderar att Ni prövar receptet så snart ni hinner!!
Hej! Jag tänkte bara höra om man kan göra bottnen innan och frysa in?
Mvh Sanna