Pollykladdkaka :
Till en rund form ca 18-20 cm:
Smör och ströbröd till formen
2 ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 1/2 dl vetemjöl
1 nypa salt
100 gram smält smör
Valfri mängd Polly
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa formen.
Rör ihop ägg och socker ( Vispa inte )
Smält smöret och låt det svalna.
Rör i hop alla torra ingredienser , och rör ner i äggsmeten vartannat med smöret.
Klicka ut smeten i formen och smeta ut så att det blir ett jämnt lager.
tryck sedan ner valfri mängd Polly i kakan och grädda i ca 15- 20 minuter.
Låt kakan stå kallt och stanna till sig en timme innan servering.
Servera kladdkakan med grädde
Åh såååå gottigott. Och jag som Älskar Polly. Mums! !!
Den verkar god! Har gjort den, nu ska den bara in i ugnen sen ska familjen få bedöma. 🙂
Denna fick stå inne i 30 min och sen en timme i kylen men var absolut inte klar i mitten. Den var klar i kanterna och mycket god. Tips på hur det kan bli bättre i mitten?
Kladdkakan ska vila ett par timmar i kylskåpet, om man vill ha de krämig. Ska alltså inte serveras ljummen 🙂
Hej!
Jag har kollat in dina kladdkakor ett bra tag nu och tänkte passa på att baka nu när jag fyller år till helgen.
Så jag blev lite sugen på att testa den här polly kladdkakan. Men jag har en fråga, du skrev : rör ner i äggsmeten vartannat med smöret .
Kan man inte hälla i smöret på engång ? eller måste man hälla i lite av de torra – blanda och sedan hälla i lite smör.. osv?
och En fråga till .. Blir kladdkakorna lika goda om man gör de dagen innan ? eller rekommenderar du att man gör dom samma dag?
Tacksam för svar!
Kram Frida
Hej Frida.
jodå, du kan hälla i smöret med en gång.
Jag tycker personligen att kladdkakorna är godast efter en dag i kylskåp. Och vill man ha kladdkakan kladdigare / rinnigare kan man bara värma den lite snabbt
Kram
Hej Jenny! Du är så inspirerande, njuter så ofta av dina goda recept! Jag undrar bara hur du med allt detta goda lyckas hålla vikten? Har du några tips och råd?
Tack för en fantastisk blogg!