Jalapeno och Fefferonibröd

 

Perfekt brytbröd till soppan, buffen eller middagsbjudningen.

Det här behöver du:

225 g jalapeño, inlagd
ca 10 stycken inlagd pepparoni
50 g jäst
5 dl vatten
0,5 dl olivolja
2 dl riven ost, välj ost efter en smak och tycke
1 msk strösocker
2 tsk salt
16 dl vetemjöl

Pensling:
matolja

Garnering:
Ost och flingsalt
Låt jalapenon och pepparonin rinna av, hacka den.
Smula jästen i en bunke och häll över det fingervarma vattnet, lite i taget till jästen löst sig. Rör i mjölet, oljan och jalapenjon & pepparonin, ost, socker och saltet.
Arbeta sedan degen så att den blir smidig. Låt jäsa i ca 40 minuter under bakduk.
Smörj med rikligt ned matolja i en långpanna/ Ugnsplåt. Platta ut degen och dela den i lagom stora brytdelar.
Pensla med olja och strö över flingsaltet och osten. Picka sedan brödet med en gaffel.
Låt jäsa ytterligare 20 minuter.
Sedan ska det in i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter.

Låt svala på ett galler innan brödet bryts.

 

 

0
Prenumerera
Notis om

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Mozzarellagratinerad kyckling med grillad paprika

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x