Denna kakan ska förberedas dagen innan!!
Du behöver ( till en form på 30*20cm )
Smör och ströbröd till formen.
Smör och ströbröd till formen.
Till smeten:
200 gram smör
100 gram mörk choklad
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
1 nypa salt
200 gram smör
100 gram mörk choklad
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Detta ska blandas i smeten :
100 gram grovhackad mörk choklad
100 gram grovhackad vit choklad
50 gram pinjenötter
1 dl grovhackade nötter
1/2 dl grovhackade valnötter
1/2 dl mandelspån.
100 gram grovhackad mörk choklad
100 gram grovhackad vit choklad
50 gram pinjenötter
1 dl grovhackade nötter
1/2 dl grovhackade valnötter
1/2 dl mandelspån.
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull på spisen, när det har smält så drar du av den från plattan och
bryter ner 100 gram mörkchoklad och rör tills allt smälter.
Vispa sedan ägg och socker poröst.
Blanda mjölet , bakpulvret , vaniljsocker en nypa salt i en skål , innan du sedan vänder ner det i äggsmeten.
Vänd även ner smör- och choklad blandningen i äggsmeten.
Till sist så rör du ner choklad och grovhackade nötter i smeten. Men spara mandelspånen n
till dekoreringen.
Häll upp chokladsmeten i en smörjd och bröad ungsfast form.
Strö sedan över mandelspånen innan du till sist gräddar kakan i mitten på ugnen i 25- 30 minuter.
Kakan ska vara lite ”lös ” i mitten. Ställ sedan kallt, över natten.
Och skär upp i lagom stora delar när kakan svalnat.
Ställ ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull på spisen, när det har smält så drar du av den från plattan och
bryter ner 100 gram mörkchoklad och rör tills allt smälter.
Vispa sedan ägg och socker poröst.
Blanda mjölet , bakpulvret , vaniljsocker en nypa salt i en skål , innan du sedan vänder ner det i äggsmeten.
Vänd även ner smör- och choklad blandningen i äggsmeten.
Till sist så rör du ner choklad och grovhackade nötter i smeten. Men spara mandelspånen n
till dekoreringen.
Häll upp chokladsmeten i en smörjd och bröad ungsfast form.
Strö sedan över mandelspånen innan du till sist gräddar kakan i mitten på ugnen i 25- 30 minuter.
Kakan ska vara lite ”lös ” i mitten. Ställ sedan kallt, över natten.
Och skär upp i lagom stora delar när kakan svalnat.