Husmanskost är alltid gott tycker jag, och roligt när man kan förnya de gamla vanliga recepten,
med enkla medel. Och just köttfärslimpa tycker jag är extra roligt att laga, därför att det är lätt att variera med färskost, och olika kryddor. Och sedan är det ju bara så gott också
Sist så gjorde jag en ost-och bacon späckad köttfärslimpa, serverade med kokt potatis och brunsås :
Du behöver för 5-6 portioner :
1 kg köttfärs
smör
1 finriven gullök
2 ägg
1 dl ströbröd
1 dl grädde
1 1/2 dl mjölk
nymalen peppar
1 tsk salt
2 askar med färskost ( smaksatt) och 1 pkt bacon.
Serveras med kokt potatis och brunsås
Gör så här:
Ställ ugnen på 175- 200 grader.
Blanda ströbröd, grädde, mjölk , salt och peppar i en skål.
Rör även ner bägge äggen i denna gräddblandning, och låt detta sedan stå och dra en stund.
Riv sedan ner löken och rör ner hela gräddblandningen ner i smeten med köttfärsen.
Dela köttfärssmeten i två delar, och platta sedan ut dem brevid varandra på plastfolie. ( Se fler bilder i länken nedan)
Strimla baconet och bryn detta, fyll köttfärssmeten med bacon och färskost. Och rulla ihop de bägge delarna till en köttfärslimpa.
Lägg i en smordform, och ställ in i ugnen i ca 40- 50 minuter.
Servera med kokt potatis och brunsås.
Låter gott! Hur gör du så att inte limpan spricker sönder och merparten av osten rinner ut?
Hej
Jag undrar var länken ligger. Med bilderna.
På första sidan på bloggen. Klicka på Jennys Matblogg uppe på sidan)
Jag fattar fortf inte var bilderna ligger….
Vilka bilder menar du?
Vill du komma till första sidan- och de andra recepten så klickar du på ”jennysmatblogg” överst på sidan.
I receptet m köttf. limpan står det ”se fler bilder i länken nedan” o det e det som jag inte riktigt fattar :))
Måste oxå passa på att tacka för ny inspiration i vårt kök tack vare din blogg!!
Tack 🙂
Letar också efter bilder på receptet på köttfärslimpan
Tack för ett gott recept på köttfärslimpa!!
Jag hittar heller inga bilder.. Står väl fel i receptet för det verkar inte vara någon länk med flera bilder☺️
Vilken smaksatt färskost använde du?
Olika varje gång. Den med vitlök är supergod, eller paprika 😀
En ask färskost är det 100 grams eller 200g?
ja det här låter intressant jag tror jag har alt vad jag behöver och tänker nog prova på när jag nyktrat till MVH Tony
Jag har nyligen hittat din matblogg o har nu prövat några av dina recept med lyckade resultat.
Skall nu pröva köttfärslimpan och får nog lika bra resultat.